Angelique van Arem 
Myofascial Equine Therapist 

Wie ben ik?

Ik ben Angelique van Arem.

Al van jongs af aan actief in de paardensport in verschillende disciplines waaronder: dressuur, springen, eventing en groom in de mensport. Op AOC de Groene Welle in Zwolle (inmiddels Zone college) de opleiding Paardenhouderij en Management niveau 4 succesvol afgerond, zodat ik van mijn hobby mijn beroep kon maken. 

Inmiddels vanaf 2013 fulltime werkzaam als stalmanager en stalamazone bij een handelsstal.  Door mijn ervaring met veel verschillende paarden zag ik steeds vaker verschillende bewegingsproblemen die ik niet zelf rijtechnisch kon oplossen. Dat triggerde mij om te kijken wat ik dan eventueel wel zelf kan doen om paarden weer meer bewegingsvrijheid te geven. Daarom heb ik in 2018 de opleiding tot Myofascial Equine Therapist gestudeerd en succesvol gehaald. Deze nieuwe opleiding en behandel methode werd gegeven door Andrea Schachinger en Karin Groot Jebbink van Centrum voor Dry-Needling en sloot helemaal aan bij mijn visie en passie voor paarden. 

Graag wil ik mijn opgedane kennis over het functioneren van het paardenlichaam met betrekking tot het bewegingsapparaat benutten om paarden en hun eigenaren te ondersteunen bij het ontwikkelen en onderhouden van een gezond en fijn bewegend paard.